Honlap biztonság havonta egy Margherita pizza áráért

joomla security extension

A nyílt forráskódú honlap tartalomkezelő rendszerek forradalmasították a kisvállalkozások internetes jelenlétét, elterjedésükkel immár nem anyagi lehetőség kérdése egy összetett, sokoldalú weboldal birtoklása. Többek között a Joomla felhasználóbarát kezelőfelületének köszönhetően a tartalmak frissítése napi rutin adminsztrációs feladattá vált, akár az email vagy a Facebook használata. A képek és szövegek feltöltése, módosítása és törlése nem igényel informatikai ismereteket, átlagos számítógép felhasználói tudással könnyedén elvégezhető.

A tartalom frissítése mellett azonban nem hanyagolható el a weboldal szoftverének frissítése. A Joomla fejlesztők rendszeresen közzétett és letölthető hibajavításokkal tömködik be a feltárt hibákat, az update elmulasztása jelentős biztonsági kockázatokat eredményez: üzemzavart okozhat, esetleg a honlap sérülését, akár rosszindulatú feltörését, törlését eredményezheti.
A biztonsági frissítésekről a honlap tartalomkezelő felületén, a bejelentkezést követően értesülhet, a Felhasználó-kezelő menüpontban bekapcsolható a frissítésekről küldött email értesítés:

"Email küldése ennek a felhasználónak"

Néhány ügyfél - hogy maximálisan alaptevékenységére fókuszálhasson - kiszervezte a biztonsági frissítések folyamatos nyomon követését és az update műveleteinek elvégzését. Az erre vonatkozó, tavaly lejárt éves megbízásokat nem hosszabbítottuk meg, gondoltuk, hogy egy oktatóvideóval segítjük a feladat "otthoni" elvégzését. Az elmúlt fél év tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy a biztonsági frissítések elmaradtak, ez pedig jelentős biztonsági kockázattal társul, nem is beszélve egy hibás, elérhetetlen weboldallal kapcsolatos bosszúságról, a kimaradt bevételről és a helyreállítás váratlan költségeiről.

Úgy döntöttünk, hogy a 2020-as évre újra felkínáljuk szolgáltatásunkat. Csak január hónapban van mód a Joomla biztonsági frissítéseinek megrendelésére, a 2021 január 31-ig nyújtott szolgáltatás éves díja nettó 12.000 (bruttó 15.240) Ft.

A megbízás magában foglalja:

  • A Joomla fejlesztői frissítések napi nyomon követését
  • A Joomla keretrendszer frissítését 2 munkanapon belül
  • Biztonsági mentés elkészítését, a weboldal összecsomagolását
  • A frissítéssel társuló esetleges hibák javítását, a helyreállítást

Amennyiben igényt tart a szolgáltatásra, emailben kérjük jelezni.