A netezők több mint fele már mobilon szörföl! Az Ön weboldalán is megtehetik?

A 2014-es évet tekinthetjük áttörésnek, a telefonon internetezők aránya meghaladta a számítógépen böngészőkét.

A 2013-as 49 százalékról egy év alatt 54 százalékra nőtt az okostelefonnal és még ennél is jelentősebben, 11-ről 19 százalékra emelkedett a táblagéppel rendelkezők aránya. Ugrásszerű növekedésnek nevezhető, hogy a 2013-as 39 százalékhoz képest a vizsgált célcsoportnak több, mint fele (51 százaléka) internetezett mobileszközén keresztül 2014-ben.

Elmondható, hogy nem csak a mobilinternet használat, hanem ennek a teljes internethasználaton belüli részaránya is emelkedett. (Forrás GFK Intézet)

A folyamat eredményeként a mindeddig korszerűnek gondolt weboldalak egycsapásra elavulttá, hazai felhasználók milliói számára szinte áttekinthetetlenné váltak. Kezelhetőségük nehézkessége miatt ezen honlapok tulajdonosai jelentős látogatottságtól, és ezen keresztül bevételtől esnek el.

Az ok egyszerű: a személyi számítógépek monitorjára és a laptopok kijelzőire optimalizált weblapok egyszerűen nem férnek el egy mobiltelefon kijelzőjén, a tartalom áttekinthetetlen vagy egyszerűen szétesik. A teljes oldal megjelenítése csak olvashatatlanul apró betűkkel lehetséges, a nagyítással megjelenő vízszintes gördítősáv szinte lehetetlenné teszi a folyamatos olvasást.